Для створення першачкам комфортного, затишного простору

У Великодимерському ліцеї пройшла традиційна зустріч батьків майбутніх першокласників. По-іншому – це збори.

Навіть візуально було видно, що, порівняно з минулим роком кількість мам і тат цього разу у актовому залі ліцею була більшою. Цьому є й математичне пояснення. У 2023 році кількість першокласників збільшиться, що не може не радувати. У 2022-му ліцей набрав п’ять перших класів, то в нинішньому році їх буде вже шість.

Я хотіла би в першу чергу подякувати вам, дорогі мами і тати, що ви для перших кроків шкільного навчання ваших доньок, синочків обрали наш заклад, наш ліцей. У нас сильний педагогічний колектив, і ми постараємося разом з вами створити в закладі атмосферу, де б діти із задоволенням, з радістю робили перші кроки шкільної освіти, і зрештою здобули б міцні знання - сказала, відкриваючи зустріч, директор Великодимерського ліцею Тетяна Філіпова.

Тетяна Анатоліївна познайомила батьків із загальними принципами діяльності ліцею, завданнями, які ставить перед собою увесь колектив закладу. Директор повідомила, що головне – створення комфортного, затишного освітнього простору, куди б діти із задоволенням йшли та здобували освіту. Тут багато складових. Наприклад, сильний педагогічний колектив. У ліцеї він, переконана директор, є.

Тетяна Філіпова також повідомила батьків, що, зокрема, з цього року харчування дітей переходить на самостійні рейки, що, безперечно, принесе позитивні результати, та поцікавилася у батьків, чи хотіли б вони, аби їхні маленькі ліцеїсти мали змогу навчатися лише у формі офлайн. Відповідь, до речі, була ствердною.

Ми вам пропонуємо обирати для своєї дитини один з трьох навчальних проектів. Це «Інтелект України», «На крилах успіху» або «Світ любить крилатих». І третій проект - за програмою «НУШ», тобто Нової української школи. Кожен з проектів цікавий. Але будь-який з них неодмінно потребує батьківської уваги до дитини, допомоги та участі у навчанні. І ми готові спільно з вами, досягти бажаного результату, - сказала пані Філіпова.

Далі вона представила класних керівників, які навчатимуть першачків за тим чи іншим проектом. Наталя Колесник детально розповіла про «Інтелект України», Юлія Пікуль – про «Світ любить крилатих», Ольга Чайка, Любов Селюк, Тетяна Сайко і Тетяна Журба ділилися своїми напрацюваннями, баченнями програми НУШ.

Є одне спільне для всіх проектів – знов-таки батьківська участь у навчальному процесі дитини, увага до неї та постійне зізнання їм в любові до них. Ось тоді буде справжній успіх.

Цю ж думку підтвердила і голова батьківської ради Інна Вересоцька.

Ми хочемо одного – створити разом, спільними зусиллями максимально комфортні умови для наших дітей. Якщо ви чимось незадоволені, якщо у вас є своє бачення, як покращити те чи інше питання, то давайте говорити відверто і відкрито. Ще краще – ставати поряд та робити. Це найкращий спосіб. Діяльність в батьківській раді – абсолютне волонтерство. Тож я запрошую вас всіх до цього. І переконана, що разом ми досягнемо бажаного результату. Тим паче, що адміністрація ліцею завжди дослухається до нашої думки. Та, власне, ми діємо спільно. Так буде й надалі. Я в це вірю.

Про організаційні питання взаємодії педколективу з батьками у справі формування класів, часові рамки цього процесу, входження першокласників до учнівської родини ліцею говорила заступник директора Ірина Юхта.

Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування