«Орден Свободи» передав ліцею потужний генератор

«Орден Свободи» передав ліцею потужний генератор

25 січня 2023 року Благодійний фонд «Орден Свободи» в особі одного із засновників Віталія Гришка та директора Влада Гришка привезли та поставили для потреб Великодимерського ліцею новий генератор.

  • Для нас, а це і для учнів, вчителів та батьків, надзвичайно потрібна річ. Генератор досить потужний, на 22 Кіловати, він дозволить нам мати безперебійно світло, інтернет. Що в свою чергу зробить нам реальним безперебійний навчальний процес, в тім числі і в дистанційному режимі, — сказала директор ліцею Тетяна Філіпова. - Для нас генератор довгоочікуваний подарунок, за що ми безмежно вдячні фонду «Орден Свободи». Це не перша їхня нам допомога, фонд бере активну участь у налагодженні нормального життєвого простору в ліцеї.

Можливість придбати генератор з’явилася завдяки тому, що «Орден Свободи» здобув грант у угорського благодійної організації «Hungarian interchurch aid» (HIA). Перші контакти з нею мала Великодимерська селищна рада. Але благодійна організація не працює з владними інституціями.

  • Ми одразу, не зволікаючи, включились в роботу, - розповідає директор Фонду «Орден Свободи», депутат селищної ради Владислав Гришко. – Оперативно підготували всі необхідні документи. У листі, зокрема, зазначили, що Великодимерська громада є на правобережжі України тією, що найбільше постраждала від рашистської окупації. Ми розповіли про збитки та руйнації, які зазнали заклади освіти, та акцентували увагу, що в умовах руйнації інфраструктури в Україні і відсутності з цієї причини стабільного забезпечення енергоресурами, є гостра потреба у генераторах.

Треба віддати належне угорській стороні. Вони все вирішували теж оперативно і результативно. Загалом все оформлення здобутого «Орденом Свободи» гранту, перерахунком коштів угорською стороною та придбанням генератора вже українською зайняло навіть менше місяця. Це дуже динамічно. Коштує генератор, до речі, 350 тисяч гривень.

  • Ми в свою чергу висловлюємо вдячність благодійному фонду «Hungarian interchurch aid» (HIA) в особі менеджера проекту Іллі Просола. Жодна із сторін не зволікала з вирішенням того чи іншого питання навіть на день. Все вирішувалося дуже оперативно для досягнення кінцевого результату. І він є – генератор для потреб наших дітей вже стоїть у Великодимерському ліцеї, - наголосив Влад Гришко.

Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування